Diyafram Nefesi Şifa Terapisi
Nefes hayat demektir. Doğru nefes alma ise yaşam kalitemizi arttıran en önemli faktörlerdendir. Diyafram nefesi karın boşluğu ile göğüs boşluğu arasında yer alan diyafram kası kullanılarak alınan nefes alma biçimidir.
Bizler iki şekilde nefes alırız. Bunlardan birincisi akciğerlerimizin üst kısmını yani göğüs kafesini kullanarak aldığımız göğüs nefesidir. İkincisi ise az önce anlattığım diyafram nefesidir. Hem aura düzeyinde hem de beden düzeyinde muhteşem etkiler yaratan doğru nefes alma tekniklerindendir.
Diyafram nefesi nedir ile ilgili daha detaylı bilgi vermek daha faydalı olacaktır. Akciğerin alt bölgesini tamamen saran kasa diyafram kası denir. Diyafram kası akciğerlerin nefes alıp vermesini sağlamaktadır. Bu kas aynı zamanda ciğerlerimizi diğer iç organlardan ayırmaktadır.
Diyafram nefesi almak için burnumuzdan aldığımız nefesi akciğerlerimizin alt bölgesine gönderiyoruz. Burnumuzdan aldığımız ve ciğerlerimizin alt bölgesine gönderdiğimiz nefes kas üzerinde bir ağırlık yaratır. Haliyle dışarıdan bakıldığında belimizin, karnımızın ve sırtımızın genişlediği farkedilecektir.
Aynı zamanda sırt üstü yatarken nefes aldığımızda veya bir nesneyi koklarken nefes aldığımızda diyafram nefesi almış oluruz.
Transformal Nefes oksijenin vücutta etkili bir şekilde dolaşımını sağlayan ve nefes sistemimizdeki blokajları açan en etkili nefes tekniklerindendir. Transformal Nefes tekniği kişide zihinsel, fiziksel ve duygusal bütünlük sağlayan ve kişinin öz gerçekliğini ortaya çıkaran güçlü bir şifa ve arınma tekniğidir. Kurucusu Amerikalı Judith Kravitz‘tir. Transformal Nefes 2004 yılında İngiltere’de en iyi tamamlayıcı tıp ödülünü almıştır. 35 yıldır Amerika ve Avrupa’da uygulanıyor.
Yaşamımız ilk ve son nefesimiz arasında ki sürede geçer. Yemek yemeden bir kaç hafta, su içmeden bir kaç gün yaşayabiliriz. Ancak nefessiz ancak bir kaç dakika dayanabiliriz. Bu da canlı kalabilmemiz için nefesi gerekli kılıyor. Hiç bir şey nefes kadar gerekli değildir.
Yapılan araştırmalar insanların %90 olan nefes alma kapasitelerinin sadece %30’unu kullanabildiklerini gösteriyor. Bunun sebebi yaşanan duygusal ve fiziksel travmalar ve bunun sonucu olarak diyaframımızı her geçen gün daha az kullanmamız. Yaşanan duygusal ve fiziksel travmalar nefes sistemimizde tıkanıklıklara neden olmaktadır. Bunun sonucunda da hücre sağlığı için gerekli olan oksijenin vücuda alınması engellenmiş oluyor. Haliyle vücudumuza çok az yaşam gücü almaktayız.
Nefes yaşam mucizesini mümkün kılmaktadır. Nefes ile vücuda alınan oksijen hücrelerimizin en önemli besin kaynağıdır. Transformal Nefes ile ruhsal ve bedensel yapımızı en üst seviyeye çıkarabilir. Transformal Nefes ile kişi farkında olmadan düzenli diyafram nefesi almaya başlar. Doğru nefes alma ile artan oksijen miktarı vücudumuzun çalışma kapasitesi artırır.
Diyafram nefesi karın boşluğu ile göğüs boşluğu arasında yer alan diyafram kası kullanılarak alınan nefes alma biçimidir. Doğru nefes alma çalışmalarında önemli bir yeri vardır. Doğru nefes alma teknikleri öğrenilirken diyafram nefesi olmazsa olmazdır.
Diyafram nefes çalışmaları dikkatli bir şekilde ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Normal nefes alma sırasında kalbimizin etkilenişini düşünelim. Diyafram nefesi alma sırasında kalbimiz daha fazla etkilenir. Bu yüzden nefes çalışmaları sırasında makul ve dengeli çalışma süreleri çok önemlidir.
Nefes egzersizleri ilk başta yorgunluk ve baş dönmesi yapabilir. Gayet normal bir durumdur. Her zaman aldığınızdan daha fazla oksijen aldığınızdan sersemletici bir etki bırakabilir. Nefes terapisi bittiği zaman bir süreliğine kaslarınızı gevşetin ve daha verimli bir çalışmaya hazırlanın.
Diyafram nefesi nasıl alınır ile ilgili daha detaylı bilgi vermek daha faydalı olacaktır. Ağzını kapatarak burnunuzdan yavaş bir şekilde nefes alın. Aldığınız nefesi yavaş bir şekilde diyaframa indirin. Diyaframa gönderdiğiniz nefesi içinizde tutabildiğiniz kadar tutun. Şimdi ağzınızdan yavaş bir şekilde nefesi verin.
Başlangıçta tüm dikkatinizi nefes alış veriş üzerinde yoğunlaştırın. Nefes teknikleri üzerinde çalışmaya devam ettikçe vücudunuz alışacaktır. Başlarda bu çalışmaları oturarak yapmanız baş dönmesi gibi durumlar için çok önemlidir.