OLUMLAMALAR & ŞİFA Sana Bana Özel 

Otofaji Mucizesi

Japon bilim adamı Dr. Yoshinori Ohsumi, 2016 yılında otofaji denilen hücre mekanizmasını keşfederek Nobel Tıp Ödülü’nü almıştır.

Otofaji kendi kendini yeme, kendi kendini sindirme anlamlarına gelir. Kansere meyilli hücreler fazla miktarda enerjiye ihtiyaç duyar ve 12 saat açlıktan sonra kendi kendilerini yemeye ve eritmeye başlarlar. Otofaji hücrenin ve vücudun sağlığını koruyan bir mekanizmadır. Otofaji sürecinde kanser, nörolojik bozukluk, tip-2 diyabet ve alzheimer gibi diğer yaşa bağlı hastalıkların gelişim riski azalır. Hücre otofaji sırasında hasarlı, ölü, onarılmamış, hastalıklı olan parçaları enerji üretmek için geri dönüşüme sokar.

Otofaji, hücresel bileşenlerin yenilenmesi için hücreye hızlı yakıt sağlar. Enfeksiyondan sonra, otofaji istilacı bakterileri ve virüsleri ortadan kaldırır. Otofaji embriyo gelişimine de katkıda bulunur. Hücreler ayrıca, hasarlı proteinleri ve organelleri ortadan kaldırmak için otofaji kullanırlar, bu da yaşlanmanın olumsuz sonuçlarını önlemeye yardımcı olur.

Aç kalmak otofajinin kilit mekanizmasıdır. Aç kalındığı zaman beyne yeterli yiyecek bulunmadığı ve vücudun depolanmış yiyecekleri aradığı bildirilir. Otofaji aktive edilir ve hücreler vücuttaki eski ve hasarlı proteinleri parçalar. Bu süreçte en ufak miktardaki gıda alınması bile beyne otofajiyi durdurma sinyali gönderir. En az 12 saat boyunca yemeklerden tamamen uzak durmak otofajiyi en iyi ilaç yapar.

Her Dem Bütünün Hayrına OLsun

Buna da Bakmalısın !

Leave a Comment

error: Content is protected !!